Ontstaan van
#ikkoopinOostende

Vanuit het Economisch Huis Oostende willen we er alles aan doen om de lokale handelaren en horeca te ondersteunen. Met het initiatief #ikkoopinoostende willen we het uitgebreid shopping aanbod en de horeca in de picture plaatsen.

#ikkoopinoostende-cheque

Om lokaal kopen te blijven stimuleren, brengt Economisch Huis Oostende, in samenwerking met Toerisme Oostende, de #ikkoopinoostende-cheque uit.

Deze #ikkoopinoostende-cheque is een verzameling cadeaubonnen van niet één maar meerdere Oostendse zaken. Je kan deze gebruiken bij alle deelnemende lokale handelaars en dit zowel in kledingzaken als kappers, schoonheidssalons, fietsenwinkels,… Makkelijk, snel en origineel. Kortom, je geeft een dagje winkelen in Oostende cadeau!

Digitalisering is een prioriteit uit ons beleidplan.

“Als lokale overheid willen we maximaal inspanningen leveren om onze handelaars en horecazaken te ondersteunen in deze bijzonder moeilijke tijden”, vertelt burgemeester Bart Tommelein. “Bovendien is digitalisering ook een prioriteit uit ons beleidsplan. Het nieuwe actieplan dat het Economisch Huis Oostende heeft uitgewerkt moet de e-commerce in Oostende een boost geven. We hopen eigenlijk dat we alle lokale handelaars en horecazaken mee op de digitale trein krijgen. En uiteraard bereiden we ons intussen voor om een mogelijke heropening van alle winkels in de toekomst op een coronaveilige manier te organiseren"